närproducerat och alltid ekologiskt

måndag 6 februari 2012

25 fågelholkar, Tack Sven-Åke!


Igår satte vi upp 25 fågelholkar i äppelodlingen. Det var Jöns farbror, Sven-Åke som suttit hemma i Lomma och spikat ihop dom. Fåglarna som flyttar in behöver inte betala någon hyra. Det ända jag begär är att dom ska hjälpa mig att fånga massor med insekter.

Jöns övar sig på att baka Levainbröd. Det går bättre och bättre och sist blev det stora fina bubblor i det. Tänk att det kan bli så bubbligt bara av att lite aprikoser, russin, honung och vatten börjar vildjäsa. Och väldigt vackra är dom.


Vi har varit på semester i Vemdalen. Åkt slalom och pulka. Bastat och rullat oss i snön. Det har varit kul. Skönt att komma bort från jobb och att inte behöva tänka så mycket.

När jag kom hem åkte jag direkt till Kiviks musteri där det var Seminarie nummer 2 i konsten att odla äpplen. Det var mycket folk och ganska många unga och nyfikna.

Jag hoppas att få gå en äppelodlarkurs som äppelriket ska hålla i. Jag är väldigt sugen på att köpa en bit mark, kanske tio hektar att plantera äppelträd på. Jag inser att jag vill satsa på äppelodling på riktigt. Jag är trött på att vara trädgårdsmästare åt kommunen. Det vore enklast att ha odlingen nära hemmet. Jag ska bara fundera över finansieringen av det här projektet.

FINANSIÄRER SÖKES! (tror jag).

Så här ser det ut när jag inte hinner stoppa Terje från att ta för sig av en låda äpplen.

2 kommentarer:

  1. Heja Terje och alla fåglarna. Jag kan omdirigera några från oss också.

    SvaraRadera
  2. Vill bara säga att du har en så himla fin och inspirerande blogg! Jag har också bin men är rädd för att satsa. Vad fick dig att våga?
    Hälsningar
    Hanna

    SvaraRadera