närproducerat och alltid ekologiskt

lördag 18 augusti 2012

Nu så

 Jag är en usel bloggare. Har i alla fall varit dom senaste två månaderna.

Nu drar ju äppelplockningen igång men jag ska nog hinna med att skriva lite också. Jag ska ha lite hjälp med plockningen eftersom jag har en mage som gör att jag knappt når fram att lägga äpplena i plockväskan.

Själv får jag sitta och sortera och peka.

Det har varit en regnig sommar så det har inte blivit någon stor honungsskörd. Men en del har det blivit. Jag har en bigård som står precis intill Drakamöllans naturreservat så i år hoppas jag på att få en del ljunghonung. Det har varit soligt de senaste dagarna så det verkar lovande.

GMO-honungen är skördad och skickad på analys. Jag har inte sett några potatisblommor i försöksodlingen (de har ju plockats bort), så det är nog ingen större risk att det finns GMO-pollen i honungen. Men det känns ändå skönt att få det bekräftat med analys. Och ni behöver inte vara oroliga, den lilla honung som blev från GMO-samhället har särbehandlats och förvarats i en egen hink. Den kommer inte säljas till någon.


Jag har gjort en del avläggare och tror att jag invintrar runt 80 bisamhällen. Kommunen säljer nog en del av äppelodlingen till våren. Det har dom sagt i alla fall, det har dom sagt i fyra år nu. Är det sant den här gången så är det bra med extra bisamhällen som ger extra honungsskörd.

Nästa helg ska jag på Foodstock hos Camilla Plum i Danmark. Det blir nog kul. Nu tror jag Terje vaknar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar