närproducerat och alltid ekologiskt

måndag 19 mars 2012

Hönsen på platsVi gick till Jonas och Sara i Kyllingaröd som hade för många höns och var glada att bli av med några. Fyra höns och en tupp fångade vi in. De satt i en bur på skottkärran när vi rullade hemåt. När vi kom hem skulle vi snabbt och lätt sätta in hönsen i hönshuset hade vi tänkt. Vi tänkte att det var nog bäst att dom satt inne över kvällen och natten så att dom visste var dom bodde sen.


Men när vi skulle sätta in tuppen gick något fel så han stack iväg. Vi jagade honom en stund men efter ett tag försvann han.

Nästa morgon hörde vi ett kukellikuande från en buske på andra sidan åkern. Där satt han. Vi jagade honom igen och det var väldigt nära att vi fångade honom men han smet igen.

Sedan försvann han helt. Vi tänkte att räven eller någon annan hungrig hade väl ätit upp honom.
Jag pratade med Elna som hade en tupp över så vi åkte dit och hämtade den. Den här var mycket lugnare och gick snällt in i hönshuset och blev kompis med hönorna.


Dagen efter var den gamla tuppen tillbaka. Så nu har vi två. Eller den gamla tuppen verkar bo i grannens stall på nätterna och så vandrar han i utkanten av hönsgården på dagarna. Jag vet inte vad vi ska göra med honom, det känns taskigt att någon annan har fått hans tjejer. Men det var faktiskt han som övergav dom först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar