närproducerat och alltid ekologiskt

onsdag 4 maj 2011

Feromondax

Nu blommar det för fullt. Inte äppelträden, det dröjer nog någon vecka till, men körsbärsträden. Det finns massor med körsbärsträd runtomkring äppelodlingen. Körsbär är det självplock på, och det är gratis. Bara man kommer förbi och säger hej till mig. Eller man blir kanske tvungen att ta med sig en citroën.

Konstigt. Ingen har visat något intresse för den bilen. Den är väldigt billig ju.

För dom som inte bor i Skåne kan jag berätta att bokarna har slagit ut. Väldigt vackert är det att åka genom skogen hem. Ska man till Österlen borde man åka nu. Nu när det är ljusgrönt och äppelträden börjar blomma. Varför åka hit i sommar? Då kommer ju alla andra.

Feromondax är det. Äppelvecklarhannarna ska förvirras med hjälp av små stickor som luktar äppelvecklarhona gånger 1000. Då blir det förhoppningsvis inte så mycket maskhål i äpplena. Förra året fungerade det inte, då var det hårt tryck. Bättre lycka i år. Hoppas jag.

Imorgon kommer det arbetskraft ända från Malmö. Då ska vi få mycket gjort! Min syster och lilla Lovis och två kompisar till dom ska slita i två dagar och efter det kommer det infinna sig ett lugn. All stress blir som bortblåst. Man kanske till och med blir lite vilsen. Vad ska jag nu hitta på?

Bina tar det lugn nu några dagar eftersom det blivit kallt. Dom vilar inför den tuffa arbetssäsongen. Någon enstaka rapsblomma har jag skymtat. Snart smäller det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar