närproducerat och alltid ekologiskt

onsdag 27 oktober 2010

Must , must, must

Nästan alla äpplen är plockade. Några Ingrid-Marie sitter kvar i väntan på att få åka till Mossagården. Det ser lite konstigt ut för de flesta löven har fallit av, kvar sitter bara knallröda äpplen. Vi hade en mustplockar helg. Jag samlade ihop ett gäng föräldrar, syskon och kompisar som kom och hjälpte till. Det var strålande solsken och alla var glada. Hälften av äpplena gick iväg till Sövde och idag fick jag tillbaks drygt 6000 småflaskor med filtrerad äppelmust gjord på Ingrid-Marie, Cox orange och Belle de boskoop. Resten av mustäpplena har åkt till Öspabs musteri där dom ska bli ofiltrerad must på större flaskor, som den jag hade förra året. Men kanske smakar den inte precis likadant. Receptet blir lite utifrån hur året och skörden ser ut. Det är ju likadant med honungen, olika nektar, olika smak. Idag är det fint väder för att sitta inne och etikettera. Låt det regna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar