närproducerat och alltid ekologiskt

onsdag 16 maj 2012

Krisen är över. Nu blommar raps, maskrosor och kastanj. De tidiga äppelsorterna blommar också för fullt och idag körde jag ner de första bisamhällena till äppelodlingen.

Imorgon ska Jöns hjälpa mig att köra ner resten av samhällena. Bina har fyllt på med honung och är ganska tunga. Så jag är glad för lite lyfthjälp.

Nu hoppas jag på sol under äppelblomningen så att det blir bra pollinerat. Det är massor med äppelblommor och det är ju en bra början. Sedan ska allt annat stämma också.

För att rapsen ska ge nektar behöver det bli lite varmare i luften. Men man kan bara hoppas.

Idag har jag klippt gräset i äppelodlingen. Traktorn blev lite trött och kokade framåt slutet på dagen. Man får ta det lite lugnt med den gamla traktorn.

Igår föreläste jag om bin och honung i Lund på deras diplomdag. Diplomdagen höll man för att hylla inköpsansvariga för skolkök, förskolor, fritidsgårdar med mera som varit duktiga och köpt in ekologisk mat under året. Det delas ut diplom och applåderas och äts tårta. Det var så fint.
 Det är ju en jättebra idé att ha diplomdag. Det borde man ha lite oftare, för olika saker man gör bra. Det blir som en belöning och uppmuntran och man kanske anstränger sig för att göra saker ännu bättre framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar