närproducerat och alltid ekologiskt

tisdag 22 februari 2011

Vintern kom tillbaks igen. Jag som trodde det höll på att bli vår. Men det gör inte så mycket, då blir det mer tid för att hinna ikapp med vintersysslorna.

Ganska många ramar har blivit trådade. Jag väntar med att måla lådorna tills det blir varmare. Då kan man stå ute och det torkar snabbare.

Förra veckan var jag i Lund och hämtade två mjölktankar. Nu är det slut på mängder av små plasthinkar som ska lyftas fram och tillbaka och skrapas ur. Mindre tungt och mindre kladdigt är min förhoppning att det ska bli i år.

Den minsta av äppelodlingarna är färdigklippt och igår påbörjade jag nästa. Det tar ganska lång tid att klippa bara ett enda av dom stora gravensteinträden. Och trött i nacken blir man av att gå och titta uppåt hela tiden. Men jag ska inte klaga. Jag tycker att jag har det bästa jobb som finns. Jag har ju valt det själv.

Vi har en husvagn som står i äppelodlingen och i år har jag köpt en gasolkamin och satt in där. Det är så varmt och skönt att rasterna nästan blir lite för långa.

Jöns kämpar på med mitt slungrum på helgerna. Det ska bli så härligt att få ha sitt eget i sommar. I helgen börjar vi nog kakla väggarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar