närproducerat och alltid ekologiskt

fredag 22 mars 2013

Vår nya traktor

Vilken seg vinter. Jag har hittat några bisamhällen som svultit ihjäl. Det är så tråkigt. Det var ju varmt några dagar och många drottningar kom igång att lägga ägg. Då gick det snabbt åt mycket foder.
På ett ställe där jag har bin har de hållit på att avverka träd och stått och flisat. Det har nog oroat bina och när de blir oroliga äter de också mer. Jag har nu varit ute och stödfodrat, men helst vill jag ju bara att våren ska komma. När sälgen börjar blomma känns det lugnare.

Regional matkultur lanserar en ny hemsida. Den måste ni gå in och kolla på (tryck på länken). Det kommer finnas massor med recept och sidan finns på 20 olika språk. Det blir större än Tasteline, och framför allt annorlunda.

Det här är vår nya Ferguson 894.



fredag 8 mars 2013

Facebook eller?

Idag är jag glad att jag har dubbla tegelstenar på taken på bikuporna. Det är nog nästan storm ute.
Men i flera dagar har det varit sol och ganska varmt. De flesta bina har varit ute och rensat sig.

För någon vecka sedan var det några modiga som gav sig ut eftersom att solen lyste på flusteröppningen men väl ute var det för kallt så de stelnade och störtade i snön. Det är inte lätt att ha koll på utetemperaturen när man är inne och inte har någon termometer som visar.

Jag flyttade ut kontoret i solen. Det var skönt, tills jag fick huvudvärk av att behöva sitta och kisa mot solen.

Jag funderar på att sluta blogga. Kanske är det bättre att linas och binas skaffar en ordentlig hemsida och kanske facebook. Jag som aldrig haft facebook. Är det bra med facebook eller börjar det bli ute nu?