närproducerat och alltid ekologiskt

torsdag 12 april 2012

Matkris


Vi har fått ännu en familjemedlem. Hon heter Isa och är tio veckor. Ganska söt.

Jag har alltid levt med hund och började sakna det nu. I mitt jobb fungerar det bra att ha med sig hunden för det mesta. Kanske inte när man ska skörda honung och bina är arga, men oftast. Så det blir trevligt med sällskap. Nu kan jag prata med någon mer än mig själv

Alla äppelträden blev färdigklippta innan påsk och innan vintern kom tillbaks för en stund. Jag hade några riktigt sköna dagar där på slutet. Hittade en nyckelpiga i gräset och ofta störde tranorna mig i arbetet. Jag var bara tvungen att lägga mig på rygg i gräset och titta på när flera hundra tranor samlades och cirkulerade ovanför mig.

För några veckor sedan var jag ute och kontrollerade så att inte bina svallt.
Det har varit en mild vinter och en varm vår och det har gjort att drottningen har börjat lägga ägg tidigt igen. Hon brukar ju sluta med det ett tag över vintern. När det blir mycket yngel går det åt mer mat och förrådet som bina har kvar tar snabbt slut.

Nu blev det bakslag i vädret igen så bina har inte kunnat flyga ut och hitta ny mat. I väntan på fint väder och på maskrosorna har jag behövt mata dom lite.

Tyvärr var det ett bisamhälle som jag kom försent till. De hade dött av svält. Det tråkiga är att det är de starka fina samhällena som går åt först för de förbrukar mest mat.

Lilla butiken ute vid vägen är öppen igen. I år i form av ett gammalt skåp. Det blev rätt fint tycker jag. Det tål dock inte att det regnar från sidan vilket det ju alltid gör i Skåne. Så det måste jag göra något åt.

onsdag 4 april 2012

Öppettider i påsk


Vår nya fina gårdsbutik i Sillaröd är så klart öppen i påsk. Och konst har vi också, för de som tvunget vill ha det. Matkonst, keramik, fotoutställning...

Kom förbi en sväng när ni ändå är ute och konståker!

Tryck på länken för info:

Öppettider i Påsk och vägbeskrivning