närproducerat och alltid ekologiskt

tisdag 25 januari 2011

Nu börjar arbetet

I förrgår kom det en leverans. En lastbil med två pallar jobb. Det var 60 lådor som ska målas och 500 ramar som ska spikas ihop, trådas och vaxas.

Om Terje sover några timmar mitt på dagen så kan jag ju jobba lite. Alltid får man något gjort. Idag trådade jag sju ramar till exempel.

Mycket av snön har försvunnit. Bikuporna syns igen och om bina ville så skulle de kunna komma ut och flyga. Men jag hoppas de låter bli. De skulle med stor sannolikhet bli stelfrusna, falla till marken och dö.

Jag har inte varit och tittat i äppelodlingen men antagligen går det att börja klippa träden nu utan att drunkna i snömassor. Jag får se hur det går att kombinera trädbeskärning med bebis. Jag får väl vänta in sovstunden...

söndag 2 januari 2011

Terje

Jag antar att jag är som andra föräldrar. Jag kan inte låta bli att skriva om vår underbara lilla son fast att det här är en blogg för bin och äppelträd. På julafton strax innan Kalle Anka kom Terje till världen. Han var ganska stor. 52 cm lång och vägde 4,2 kg. Så nu är vi tre i familjen och det känns som att livet blir lite annorlunda nu. På ett bra sätt. Och nu går det ju inte att göra så mycket med bina. Vissa bikupor syns knappt, sticker bara upp lite grann. Som tur är har jag nätbotten på kuporna så bina får luft in underifrån. Beskärning av äppelträden får vänta lite. Och ramarna som ska spikas och trådas får också vänta. Nu är det mammaledighet som gäller. Kärlek tar mycket tid.